Yeşil Çaylı Somon

Bazen çok büyür gözümüzde yemek yapmak. Yorgun argın gelmişiz işten, saat olmuş 7-8, yemek yapmakla uğraşacağıma dinleneyim diye düşünür insan, dışarıdan sipariş vermek çok daha cazip gelir. İşte böyle akşamlar için çok uygun bir tarifim var bugün size. Tam olarak 11 dakikada hazır! Hem de çok sağlıklı, düşük kalorili ve inanılmaz lezzetli! Jamie Oliver’ın da dediği gibi, “Yemek yapmaya vaktim yok diye düşünüyorsanız, şimdi bir daha düşünün!”. 🙂

20160806_153602 (2)

Bu somon tarifi benim için gerçekten kurtarıcı, o kadar sık pişiriyorum ki… Genelde roka salatası ve Fırında Bademli Kuşkonmaz ile servis ediyorum, 10 dakikada ziyafet menüsü, daha ne ister insan? Evime yemeğe gelen bütün arkadaşlarım da bilir zaten bu menüyü 🙂

Yeşil çay, sürpriz malzemesi bu tarifin. Somona kattığı tazeliğe ve sıradışı tada inanamayacaksınız! Üstelik, somonun dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık, sulu sulu oluyor. Çatalı değdirir değdirmez dağılmaya başlıyor.

20160806_154020 (2)

Ufak bir not, suyunu kaybetmiş kupkuru bir somonla karşılaşmak istemiyorsanız sakın fazla fazla pişirmeyin. 10 dakikada ideal kıvama geliyor.

20160806_153635 (2)

Yeşil Çaylı Somon


Hazırlık: 1 dk | Pişirme: 10 dk | Servis: 2 Kişilik  | Zorluk: Çok Kolay


Malzemeler:

  • 2 adet somon fileto
  • 2 adet poşet yeşil çay veya 2 tatlı kaşığı toz yeşil çay
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

  1. Büyük bir tabak veya borcam alın, içerisine bir yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
  2. Poşet yeşil çayları yırtarak açın, zeytinyağının üzerine ekleyin. Eğer elinizde taze toz yeşil çay varsa onu da kullanabilirsiniz.
  3. Tuz ve karabiberi de tabağa ekleyerek, hafifçe karıştırın. Şimdi somonları bu karışıma güzelce bulayın.
  4. Somonları derileri aşağı gelecek şekilde tavaya alın. Derisiz kısmı altın sarısı olana kadar, arada balıkları çevirerek, orta ateşte 10 dakika pişirin.

Afiyet olsun! 🙂

 

Yeşil Çaylı Somon’ için 4 yanıt

Yorum bırakın